HTML

Kréta

krétai repülős utak, repjegy krétára, kréta repülővel,krétai repjegyek

Friss topikok

  • kóbormajom: Ha már linkelgetés, én innen készültem fel Krétából: www.kretasziget.hu/ (2014.07.17. 18:45) Krétai látnivalók

Linkblog

Kréta repülővel

2009.04.07. 09:25 Nikos

Közeledik a nyár. Az legkényelmesebb utazási formák a repülős utak. .A repülőjegyeket különféle helyfoglaló rendszerekben online is lefoglalhatjuk .A légitársaságok számtalan kedvezményes  repülőjegyet  kínálnak az utazni vágyóknak. Az utazási irodák is egyre több repülős úttal állnak rendelkezésünkre, megkímélve minket a fárasztó autóval történő utazástól. Akik tartanak a repülős utaktól, azok megnyugtatására csak annyit, hogy a baleseti statisztikák szerint, jóval  kevesebb kockázattal jár az utazás repülővel, mint személygépkocsival.

Szólj hozzá!

Címkék: út utak repülős repülőjegyek

Krétai utazás,nyaralás

2009.03.23. 16:25 Nikos

Ha szeretnénk elutazni valahova nyaralás céljából, fordulhatunk különféle utazási irodákhoz, ahol mindent megszerveznek helyettünk, vagy tervezhetjük saját magunk a nyaralásunkat. Erre nagy segítséget nyújt az internet. Ha kiválasztottuk az úti célt, otthon kényelmesen elkezdhetjük tervezni utazásunkat. Fontos, hogy előre érdeklődjünk az adott ország pénzneméről, az ételekről, hogy iható-e a víz, nehogy valamilyen fertőzést kapjunk. Érdemes megtervezni nyaralásunkkor saját magunknak a fakultatív utakat is, így sokat spórolhatunk, ha nem csoporttal megyünk várost nézni, hanem például a helyi járatos busszal indulunk felfedezni a környéket. Ha sokat jártunk tengerparton, akkor érdemes más féle utazást is tervezni. Rengeteg gyönyörű hegy van, amit érdemes megmászni, vagy sok csodaszép erdő, amit életünk során felfedezhetünk. Akár tengerparti, akár másféle nyaralásról van szó, mindenképpen alaposan járjunk utána mindennek, hogy felhőtlenül élvezhessük utazásunkat.

Szólj hozzá!

Címkék: utazás nyaralás kréta

Krétai repülős utak

2009.03.23. 07:43 Nikos

Repülős utak, repülőjegyek

Utazáshoz a legmegfelelőbb, ha repülős utakat választunk. Legyen szó akár egy- vagy több órás útról, a repülő az egyik legkényelmesebb, és leggyorsabb megoldás utazási célunk eléréséhez. Az internet sok lehetőséget biztosít egy teljes repülős út megszervezéséhez. Online megtervezhetjük úti célunkat, megrendelhetjük a repülőjegyeket. Elég az utazás napján átvenni a repülőjegyeket, egy kényelmes ablak melletti helyet kiválasztani a csekkolásnál, és gyönyörködni magasból a tájakban, míg el nem érjük utazási célunkat.

Szólj hozzá!

Címkék: kréta repülős

Krétai látnivalók

2009.03.23. 07:32 Nikos

utazás Krétára , Hersonissos környékére

Hersonissos, Kréta keleti részén található, mely talán a legforgalmasabb város, és terület az egész szigetvilágban. A közkedveltségét talán gyönyörű, éttermekkel, szórakozóhelyekkel szegélyezett tengerparti sétányainak köszönheti leginkább. A város hangulata az éjszaka folyamán sem hagy alább, a nappaliétól, hiszen a város ekkor is pezseg.

Kréta , Rethymno

Talán leginkább arról nevezetes Kréta eme városa, hogy magának El Greconak a szülőfalujának közelében fekszik. Rethymno rendelkezik fürdőzésre alkalmas strandterületekkel is, melynek köszönhetően, évről-évre látogatják turisták ezrei.

utazás Kréta , Knosszosz környékére

Kréta utazás során ne hagyjuk ki knosszoszt se, hiszen érdemes itt mindenképpen meglátogatni, a legendás Minosz király palotáját, és egyéb műemlékeket is, melyek elkalauzolnak bennünket, a legendás Görögország történelmébe.

Kréta , Amoudara

A Krétai Heraklion közelében fekvő város, melynek területein szebbnél szebb tengerparti sétányok, és strandok találhatóak, melyekhez szinte egész évben garantált a napsütés

utazás Krétára , Chersonissos

Kréta eme városa, egykoron egy kis halászfalu volt, mely mára igazi üdülőközponttá nőtte ki magát, az infrastruktúrája jól kialakított, számtalan szálloda, étterem, bár, és szórakozóhely található a környéken. A városhoz tartozó, kikötői sétány, ideális helyet biztosít, kellemes hangulatú, romantikus sétáknak is.

Kréta , Malia

Valószínűleg, a jövő nagy üdülőközpontja lesz, hiszen egymás után nyitják az új tengerparti sétányokat, strandokat, szórakozóhelyeket, ám a partoktól beljebb, a város megőrizte eredeti környezetét, a jellegzetes szűk utcákat, és tavernákat.

Kreta 6685 by aspri1.

3 komment

Címkék: kréta krétai

Kréta földrajza

2009.03.23. 07:27 Nikos

Kréta Görögország 13 régiójának egyike. Az ország legnagyobb szigete, ugyanakkor (Ciprus után) a második legnagyobb a Kelet-Mediterrán térségben. 2005-ös adatok szerint 650 ezren élnek a szigeten. Kréta hosszanti alakú, 260 kilométer hosszúságban nyúlik el kelet-nyugati irányban. Legnagyobb szélessége 60 kilométer, a legkisebb 12 kilométer. Területe 8336 km², tengerpartjának hossza 1046 km. Északon a Krétai-tenger (görögül: Κρητικό Πέλαγος), délen a Líbiai-tenger ( görögül: Λιβυκό Πέλαγος) határolja. A görög szárazföldtől körülbelül 160 km-re délre fekszik.

Kréta felszíne hegyekkel szabdalt. A nyugat-kelet irányú hegyvonulat meghatározza a sziget arculatát. Ezt a hegyvonulatot három különböző hegycsoport alkotja:

    * Fehér-hegység vagy Lefka Ori (2452 m);
    * Idi-vonulat (Psiloritis) (2456 m);
    * Dikti-hegység (2148 m);
    * Kedros (1777 m);
    * Thripti (1489 m)

Ezek a hegységek termékeny fennsíkokkal (Lasithi, Omalos, illetve Nidha), barlangokkal (Diktaion és Idaion) és szurdokokkal (például a híres Samaria-szurdok) ajándékozzák meg Kréta szigetét.

Számos folyót találhatunk Krétán, például az Ieropotamos-folyót a sziget déli részén.

Kreta-Meditation2 by astly.

Szólj hozzá!

Címkék: görög kréta

Kréta

2009.03.23. 07:23 Nikos

Kréta (görögül Κρήτη [Kriti]) Görögország legnagyobb és a Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete, 8336 km². Fővárosa Heraklion.

Görögország legdélibb régióját a helybeliek csak Megáloniszosznak, azaz Nagyszigetnek becézik.

A sziget népszerű turistacélpont. A turisták szívesen látogatják a Knósszosz, Phaisztosz és Gortüsz ásatásait, Rethymno velencei kastélyát és a Szamaria-szurdokot.

Kréta a minószi kultúra (kb. i. e. 2600–1400), a legrégebbi ismert európai civilizáció, központja volt.

Szólj hozzá!

Címkék: görögország kréta